Hesensko by se mohlo druhého DAB+ multiplexu dočkat už v létě

9. březen 2018

V době svého spuštění by měl nový multiplex zásobovat sever, střed a východ spolkové země. V provozu by byly celkem tři vysílače: Hoher Meissner, Kassel a Fulda.

Další, v pořadí druhý privátní rozhlasový DAB+ multiplex by mohl v německé spolkové zemi Hesensko odstartovat ještě letos v létě. Předpokládá to portál Satellifax.de. Operátor Hessen Digitalradio by mohl potřebné oprávnění získat od tamního regulátora v následujících týdnech a samotná síť by odstartovala 1. července. Již před dvěma lety se ukázalo, že zájemci o volnou kapacitu se najdou. Zájem projevily například programy Regenbogen 2 nebo RPR Eins.

V době svého spuštění by měl nový multiplex zásobovat sever, střed a východ Hesenska. V provozu by byly celkem tři vysílače: Hoher Meissner, Kassel (Habichtswald) a Fulda (Hummelskopf). Čtvrtá lokalita, Biedenkopf (Sackpfeife), by mohla být přidána o něco později. V případě, že bude chtít operátor signálem pokrýt celé Hesensko, do budoucna není vyloučeno rozšíření do oblasti Marburg. Podle portálu Satellifax má zájem o šíření například skupina FFH. Vzhledem k tomu, kolik provozuje webových kanálů, nebylo by vůbec žádným problémem, aby s nimi sama celou síť obsadila.

autor: lukpo
Spustit audio