Hesensko se bude opět prezentovat vlastní stanicí, letos bohužel bez DAB+

22. květen 2017

Problémem je nedostatečná datová kapacita v multiplexu DR Hessen, který se podařilo v uplynulých měsících uspokojivě naplnit.

Rozhlasová stanice Hessenstagradio, která je šířena každoročně při příležitosti Dnů Hesenska, bude i v letošním roce součástí mediálního prostoru ve zmiňované spolkové zemi. Informoval o tom web Satellifax.de. Provozovatel stanice, který je pořadatelem veletrhu, získal povolení od tamního regulátora. Majitelé DAB+ přijímačů si ale nebudou moci příležitostný program naladit od 9. do 18. června z důvodu nedostatku datové kapacity.

Jak upozornil portál Satellifax.de, v multiplexu DR Hessen není v tuto chvíli pro další program prostor a tamní veřejnoprávní rozhlas nepočítá, že by poskytl místo po vysílání třetích stran v rámci své digitální sítě. Hessenstagradio tak bude dostupné vzduchem pouze v analogovém pásmu VKV. Multiplex DR Hessen se v posledních měsících naplnil řadou zajímavých programů. Na kanálu 11C je v tuto chvíli šířeno třináct rozhlasových stanic. U všech je použit modernější přenos DAB+ a kódování HE-AAC, verze 1.

autor: lukpo
Spustit audio