Hitradio RT1 chystá regionální verzi Altbayern, představí ji i v DAB+

30. březen 2017

Díky digitálnímu šíření se tedy Hitradio RT1 Altbayern dostane na dva desetikilowattové vysílače, a to Gelbelsee a Pfaffenhofen an der Ilm/Wolfsberg.

Bavorská rozhlasová stanice Hitradio RT1 spustí regionální verzi Altbayern. Informuje o tom web Radiowoche.de. Program bude dostupný na VKV kmitočtech, které dříve využívalo Radio ND1 - 101,2 MHz (Neuburg) a 94,6 MHz (Schrobenhausen). Se šířením počítá pochopitelně i v pozemním digitálním vysílání DAB+. Zde se má objevit Hitradio RT1 v multiplexu Ingolstadt, který funguje na kanálu 11A.

Díky digitálnímu šíření se tedy Hitradio RT1 Altbayern dostane na dva desetikilowattové vysílače, a to Gelbelsee a Pfaffenhofen an der Ilm/Wolfsberg. Oba používají tradičně vertikální polarizaci. Při zlepšených troposférických podmínkách bývá tento multiplex zachytitelný i na území Čech, loňské inverze ho dokonce přinesly až do Prahy. Co se týká hudebního zaměření, má jít o takzvané Contemporary Hit Radio (formát CHR). Chybět nebude mix taneční hudby, rapu, hip hopu a funky, a to zejména z 80. a 90. let obohacenou o hity z období po roce 2000. Cílit se bude na širokou posluchačskou skupinu 14 až 59 let.

autor: lukpo
Spustit audio