Institut IRT vydal novou mobilní aplikaci pro telefon LG Stylus 2 s DAB rádiem

25. říjen 2016

Díky mobilní aplikaci mohou zájemci využívat funkcí Radio EPG a slideshow, případně číst textová sdělení jednotlivých stanic.

Novou aplikaci HybridRadio, která je určena pro mobilní telefon LG Stylus 2 podporující DAB příjem, vydal mnichovský Institut pro vysílací techniku (IRT). Zájemci si ji mohou bezplatně stáhnout a nainstalovat z internetového obchodu Google Play. Je tedy určena pro operační systém Android. LG Stylus 2 se v České republice oficiálně neprodává, nicméně v některých internetových obchodech je k dispozici. Jeho cena se pohybuje okolo pěti tisíc korun.

Mnichovský institut uvádí, že díky mobilní aplikaci si mohou zájemci listovat v rozhlasové podobě elektronického programového průvodce (funkce Radio EPG), využívat slideshow (zobrazování doplňkových informací na displeji telefonu), případně číst textová sdělení jednotlivých stanic. Jak již z názvu aplikace vyplývá, je hybridní. Uživatel tak může bez problémů poslouchat oblíbenou stanici, a ta se mu sama přepíná podle toho, jaká kvalita signálu je lepší – zdali klasický DAB, případně internetová konektivita. K dispozici jsou i podcasty, tedy možnost poslechu pořadů z archivu.

autor: lukpo
Spustit audio