Italská skupina Mediaset vytvořila speciální digitální program pro DAB+

15. únor 2018

Viceprezidentem a generálním ředitelem Mediasetu je Pier Silvio Berlusconi, syn bývalého italského premiéra a mediálního magnáta Silvia Berlusconiho.

Italská rozhlasová skupina Mediaset vytvořila speciální digitální odnož celoplošného Radia 105, které bude dostupné výhradně prostřednictvím digitálního rozhlasu DAB+ . Tento krok byl již předznamenán vstupem samotného hlavního programu na tuto platformu. Radio 105 DAB má být „best of programem“, tedy výběrem toho nejlepšího, co se na vlnách Radia 105 objevilo. Stanice má propagovat pozemní digitální vysílání.

Digitální projekt je realizován ve spolupráci se společností Monradio, kde Mediaset získal v roce 2015 osmdesátiprocentní podíl. Monradio je provozovatelem a vlastníkem italské rozhlasové stanice R101, která taktéž na platformě DAB+ participuje. „Jsme rádi, že se nám podařilo využít synergie se společností Monradio, která umožnila uvést na rozhlasový trh nový produkt, u kterého očekáváme skvělé výsledky,“ uvedl Paolo Salvaderi ze sekce RadioMediaset. Pro digitální terestrickou distribuci si skupina vybrala multiplex DAB Italia.

autor: lukpo
Spustit audio