Italský rozhlas Rai investuje do výstavby své DAB+ sítě a má velké plány

7. srpen 2017

V příštím roce plánuje italský veřejnoprávní rozhlas pokrýt signálem svého multiplexu dálnici z Turína do Terstu a region Salerno.

Italský veřejnoprávní rozhlas Rai investuje do výstavby své sítě digitálních vysílačů pro pozemní rádio DAB+. V roce 2019 plánuje signálem pokrýt 70 % populace. „Vysílání v pásmu VKV přináší řadu problémů a věříme, že se nám je podaří díky DAB+ překonat,“ citoval Maria Orfea, generálního ředitele Rai, italský web Daily Online. Zároveň byla představena digitální programová nabídka včetně dětské stanice, která již vysílá.

V příštím roce plánuje italský veřejnoprávní rozhlas pokrýt signálem svého multiplexu dálnici z Turína do Terstu, tedy úsek 540 km, a region Salerno. V dalším období by mělo následovat pobřeží Jaderského moře a přilehlé ostrovy. V oblasti nových médií plánuje dále Rai představit také novou službu RadioPlay, která nabídne vybrané pořady z rozhlasového archivu formou audia na vyžádání. Strategický plán italského veřejnoprávního rozhlasu zahrnuje digitální stanice Rai Radio Tutta Italiana (italská hudba), Rai Radio Classica (klasika a opera), Rai Radio Live (koncerty), Rai Radio Kids (dětský okruh) a Radio Rai Techetè (archivní pořady).

autor: lukpo
Spustit audio