Jeden z největších operátorů lokálních DAB multiplexů chce novou síť v Manchesteru

17. únor 2017

„Průzkum, který jsme si v dané oblasti provedli, ukázal na to, že je zde po volné kapacitě velká poptávka,“ uvedl operátor MuxCo.

Telekomunikační firma MuxCo, která je jedním z největších provozovatelů regionálních DAB multiplexů ve Velké Británii, by ráda spustila novou digitální síť v Manchesteru. Při této příležitosti kontaktovala na konci loňského roku regulátora Ofcom a odeslala mu žádost s prosbou o vyhlášení výběrového řízení na operátora v dané lokalitě. MuxCo uvádí, že registruje velkou poptávku o kapacitu v této oblasti.

„Průzkum, který jsme si v dané oblasti provedli, ukázal na to, že je zde po volné kapacitě velká poptávka,“ uvedla firma s tím, že by ráda fungovala jako alternativa k velkým hráčům. V Manchesteru už operuje od května 2016 digitální síť konkurenčního operátora CE Digital. Zajímavostí je, že celý multiplex vzhledem k velké penetraci starších přijímačů vysílá ještě v původním standardu DAB a nikoliv DAB+. MuxCo v oficiální žádosti Ofcomu uvedla, že jejím cílem je podporovat vždy zejména regionální hráče a služby v dané lokalitě.

autor: lukpo
Spustit audio