Jižní Tyrolsko si zjistilo jako první italský region pokrytí tunelů signálem DAB rádia

29. červenec 2016

„Je důležité, aby i v tunelech byl zajištěn bezproblémový poslech všech dostupných rozhlasových služeb,“ uvedl Georg Plattner, ředitel Rundfunk Ansalt Südtirol.

Dvanáct tunelů v provincii Bolzano je nově pokryto signálem digitálního rozhlasového vysílání DAB+. To je důležitá zpráva zejména pro řidiče, kteří projíždí Jižním Tyrolskem (italské označení Alto Adige). Nyní budou mít motoristé bezproblémové pokrytí i za podmínky, že se nebudou nacházet pod širým nebem. Pokrytí v dalších třech tunelech je nyní v přípravě. Celkem je k dispozici signál sedmdesáti stanic včetně multiplexů DAB Italia a Euro DAB Italia.

Georg Plattner, ředitel Rundfunk Ansalt Südtirol (RAS), subjektu, který spojuje všechny televizní a rozhlasové vysílatele operující v Jižním Tyrolsku, uvedl: „Je důležité, aby i v tunelech byl zajištěn bezproblémový poslech všech dostupných rozhlasových služeb. Jde o základní záruku bezpečného provozu i v případě nehody a mimořádných událostí. Technologie DAB+ umožňuje v tomto případě neprodleně varovat motoristy.“ Do pokrytí signálem digitálního rádia aktuálně investují výrazně i Švýcarsko a Norsko.

autor: lukpo
Spustit audio