Kabelový operátor UPC reaguje na úspěch digitálního rádia ve Švýcarsku

24. listopad 2016

Majitelé DAB přijímačů budou mít k dispozici v první fázi okolo sedmi desítek stanic, do budoucna se ale jejich počet bude postupně zvyšovat.

Švýcarská pobočka kabelového operátora UPC reaguje na úspěch digitálního rádia DAB+ na tamním trhu a od dnešního dne uzpůsobí svou síť pro příjem této technologie. Pilotní provoz začíná ve městě Luzern a postupně se bude rozšiřovat i do dalších oblastí. Operátor zřídil pro zákazníky speciální webovou stránku a k dispozici pro dotazy je jim pochopitelně i klientská linka. Za zvýhodněných podmínek je možné získat přijímač „P-TEC gotthard“.

Na webu operátora se zákazníci také dozvědí, že analogový rozhlas prozatím nekončí, nicméně je zapotřebí na něj přejít nejpozději do roku 2024. V kategorii FAQ (Fruqently Asked Questions – Často kladené dotazy) se mohou zájemci dozvědět o tom, proč bude analogové rádio v kabelové síti UPC vypnuto, jaké výhody přináší DAB+ distribuce oproti VKV signálu, případně jak je možné přijímat digitální rozhlas z přípojky operátora. Podobně jako v České republice i ve Švýcarsku funguje UPC komunita, kde si je možné vyměňovat zkušenosti.

autor: lukpo
Spustit audio