Kabelový operátor UPC se v Rakousku vypořádal s analogem, jeho síť je plně digitální

13. září 2017

„Jsem rád, že přechod proběhl v každém regionu velmi rychle a bez komplikací,“ uvedl Gerald Schwanzer, viceprezident pro marketing rakouské UPC.

Kabelový operátor UPC dokončil v Rakousku úspěšně přechod z analogového na digitální vysílání. Celá operace probíhala od loňského roku postupně v Dolním Rakousku, Štýrsku, Horním Rakousku, Tyrolsku, Korutanech, Vorarlbersku a nakonec i ve Vídni. Díky digitalizaci kabelových rozvodů může operátor nabídnout zákazníkům služby jako je platforma Horizon, osobní doporučení obsahu a případně nahrávání až čtyř kanálů současně.

UPC nabízí u našich jižních sousedů v digitální síti 155 televizních programů, z toho 61 ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Jedná se tedy o velice podobná čísla jako v České republice, kde firma nedávno oznámila atakování šedesáti stanic v HD kvalitě. „S plnou digitalizací naší sítě v Rakousku jsme učinili další krok k posílení naší pozice. Jsem rád, že přechod proběhl v každém regionu velmi rychle a bez komplikací,“ uvedl Gerald Schwanzer, viceprezident pro marketing rakouské UPC. Horizont Online upozornil na Schwanzerovo poděkování zákazníkům za trpělivost a též za spolupráci veškerým zaměstnancům.

autor: lukpo
Spustit audio