Komerční rádia velí v Austrálii k přechodu na digitální rozhlas DAB+

25. říjen 2016

„Mnoho lidí používá pro rozhlas stejnou technologii řadu let, ale existují výhody, proč se vyplatí přejít na digitál,“ uvedla Joan Warner, výkonná ředitelka Commercial Radio Australia.

Komerční rozhlasové stanice v Austrálii zavelely k přechodu na digitální rádio DAB+. Cílem je přesvědčit posluchače, aby přešly na modernější technologii a zbavily se svých starých analogových přijímačů. Kampaň přirovnává tuto operaci k podobné situaci, jako když se přecházelo z analogové na digitální televizi. Zdůrazňuje zejména lepší kvalitu zvuku a až výběr z třiceti dodatečných stanic, které v analogovém přenosu nejsou k dispozici.

„Mnoho lidí používá pro rozhlas stejnou technologii řadu let, ale existují výhody, proč se vyplatí přejít na digitál,“ uvedla Joan Warner, výkonná ředitelka Commercial Radio Australia, a dodala: „Lidé tráví poslechem rádiem přibližně šestnáct hodin týdně, takže se rozhodně vyplatí investice do větší programové nabídky a lepší kvality zvuku.“ Warner zmínila i skutečnost, že 27 % populace pěti největších měst poslouchá každý týden digitální rozhlas. Kombinovaný poslech, případně pouze DAB, preferuje podle průzkumu GfK v těchto oblastech 3,6 milionu lidí.

autor: lukpo
Spustit audio