Lotyšský rozhlas spustil nové digitální stanice, věnují se koncertům i domácí tvorbě

16. březen 2017

Zájemci z České republiky a Slovenska mohou programovou nabídku posoudit prostřednictvím webového streamu na webu vysílatele.

Lotyšský veřejnoprávní rozhlas Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) připravil pro majitele digitálních rádií s podporou standardu DAB+ několik nových tematických stanic. Ty mají být hlavním hnacím motorem k tomu, aby si koncesionáři toto vysílání naladili. V současné době probíhá vysílání DAB+ rádia prozatím pouze v hlavním městě Riga a stávající povolení platí do listopadu letošního roku. Vysílá se na kanálu 12D od prosince 2016.

Stávající programovou nabídku LR1, LR2, LR3, LR4 a LR5 doplňují digitální klony LR5 Atklājumi, LR5 Hiti, LR5 Koncerti, LR5 Latvieši, LR5 Riti a LR6 Naba. Tematické okruhy jsou zaměřeny mimo jiné na živá koncertní vystoupení, případně domácí hudební scénu. Zájemci z České republiky a Slovenska mohou programovou nabídku posoudit prostřednictvím webového streamu LVRTC dostupného na portálu: http://fm.pieci.lv/. Lotyšsko je prozatím ve fázi testování technologie. V tuto chvíli prozatím nejsou známy žádné další plány týkající se možné expanze digitálního signálu do dalších lokalit.

autor: lukpo
Spustit audio