Multiplex veřejnoprávního rozhlasu NDR nově z vysílače Göttingen

18. září 2017

Veřejnoprávní rozhlas NDR slibuje díky poslechu prostřednictvím DAB+ prvotřídní zvukovou kvalitu. Všechny okruhy jsou šířeny s jednotným datovým tokem 96 kbps.

Severoněmecký veřejnoprávní rozhlas NDR uvedl koncem minulého týdne do provozu nový vysílač Göttingen, který zajistí zásobování signálem digitálního rádia DAB+ v oblasti mezi oblastmi Northeim a Friedland v Dolním Sasku (Niedersachsen). Vysílač funguje s výkonem 3,2 kW ve vertikální polarizaci na kanálu 11B. V jeho nabídce jsou například stanice NDR 1 Niedersachsen, NDR Kultur, NDR Info Spezial, N-Joy, NDR Blue nebo NDR Plus.

Veřejnoprávní rozhlas NDR slibuje díky poslechu prostřednictvím DAB+ prvotřídní zvukovou kvalitu. Všechny okruhy jsou šířeny s jednotným datovým tokem 96 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. Součástí datového toku multiplexu je také slideshow – doplňkové obrazové informace pro digitální přijímače s barevnými displeji. K dispozici jsou například fotky moderátorů, názvy skladeb, obaly singlů nebo aktuální program. Nový vysílač funguje na stejném kanálu jako stanoviště Braunschweig/Drachenberg s výkonem 16 kW.

autor: lukpo
Spustit audio