Multiplexy DAB Italia a EuroDAB pokračují s výstavbou vysílačů na jihu Evropy

9. leden 2018

Na hlavní městské oblasti se prozatím soustředil veřejnoprávní rozhlas RAI. Ten představil v poslední době několik tematických stanic a výstavbu sítě bude letos rozšiřovat.

Konsorcium DAB Italia v posledním týdnu zprovoznilo digitální vysílače ve čtyřech nových oblastech a výstavba bude nadále pokračovat. S odvoláním na facebookový profil o tom informoval web FM World.it. Nové DAB+ vysílače konkrétně vyrostly v oblastech Belluno, Terni, Civitavecchia a Messina. Signál digitálního rozhlasu dosahuje v současné době okolo sedmdesáti procent území. Do výstavby investuje i konkurenční EuroDAB Italia.

V multiplexech je možné najít stanice Radio Capital, Radio Capital Funky, Radio Capital Music, R101, R101 Urban Night, Radio 24, Radio 24 +1, M2O, M2O Dance, Radio Deejay, Radio Radicale, RDS, RDS Relax, Radio Maria, Radio Maria Albania, RTL 102.5, Radio Zeta, RTL 102.5 Best, RTL Guardia Costiera, RTL 102.5 Groove, Radio Italia Solo Musica Italiana, RTL ViaRadio, Radio Vaticana, Radio Freccia, Radio Padania Libera, RTL 102.5 Lounge a Radio Kiss Kiss. Na hlavní městské oblasti se prozatím soustředil veřejnoprávní rozhlas RAI. Ten představil v poslední době několik tematických stanic a výstavbu sítě bude letos rozšiřovat.

autor: lukpo
Spustit audio