Na čele popularity DAB+ rozhlasu v Německu je Bavorsko, poslouchá ho tu pětina lidí

11. srpen 2017

„Rozšiřování digitálních rozhlasových přijímačů v Bavorsku je velmi pozitivním signálem pro tuto technologii v celém Německu,“ konstatoval Siegfried Schneider, šéf bavorského regulátora BLM.

Největší popularitě v Německu se těší pozemní digitální rozhlas DAB+ v sousedním Bavorsku. DAB+ přijímač tu má podle aktuálního průzkumu 20.1 % populace starší čtrnácti let. Výsledky popularity digitálního rádia hovoří jasně ve prospěch této technologie. Průzkum Funkanalyse Bayern 2017 ukázal, že za poslední dva roky se vlastnictví DAB+ rozhlasových přijímačů téměř zdvojnásobilo.

„Rozšiřování digitálních rozhlasových přijímačů v Bavorsku je velmi pozitivním signálem pro tuto technologii v celém Německu. Budoucí rozhlasové vysílání potřebuje digitální infrastrukturu. Šíření místních bavorských stanic prostřednictvím VKV vysílačů a díky DAB+ ve Francích a rozhodnutí o spuštění druhého celoplošného rozhlasového multiplexu jsou důležitým impulsem pro digitální vysílání,“ konstatoval Siegfried Schneider, šéf bavorského regulátora BLM.

autor: lukpo
Spustit audio