Na trh míří DRM adaptér pro automobily, k vidění bude na veletrhu IBC

7. září 2017

Kromě digitálního rozhlasu DRM v AM rozsazích je připravena také podpora DAB a DAB+ ve III. pásmu i analogového rozhlasu VKV.

Mezinárodní technologický veletrh IBC, který se koná od 15. do 19. září v Amsterdamu, bude světovou premiérou pro speciální adaptér umožňující příjem digitálního rádia DRM v automobilech. Novinku přiveze do Nizozemska známá čínská společnost Gospell, jež se na příjem této technologie zaměřuje. Gospell GR-227 bude malým, velmi levným adaptérem, který je možné připojit přes USB rozhraní. Bude podporovat také nejnovější verzi kodeku xHE-AAC.

Kromě digitálního rozhlasu DRM v AM rozsazích je připravena také podpora DAB a DAB+ ve III. pásmu. Výrobce uvádí, že nový produkt by měl bez problémů pracovat se všem druhy audiosystémů v automobilech, které disponují právě USB portem. Firma je optimistická i s případným použitím v domácnostech. Také zde slibuje, že GR-227 bude fungovat. Pro jednodušší ovládání bude k dispozici mobilní aplikace Gospell Smart Tune App pro operační systém Android. Díky anténnímu konektoru (SMA) bude možné připojit i anténu pro analogový VKV rozhlas.

autor: lukpo
Spustit audio