Nalaďte si hudbu devadesátých let, kterou jste možná ještě nikdy neslyšeli

5. únor 2016

Muzika z tohoto období zažívá velký návrat na koncertní scénu. Letos se bude opět konat několik festivalových akcí.

Kultradio.fm je čistě digitální rozhlasová stanice šířena v Bavorsku prostřednictvím celozemského DAB+ multiplexu na kanálu 10D. Během své roční existence se zaměřila především na hudbu let osmdesátých a devadesátých. Zaznívají tu nejen sklady notoricky známé, ale stanice dokáže vytáhnout z archivu i hudbu, o níž lze bez problémů hovořit, že jste ji v rámci této kategorie dlouho neslyšeli, případně ji neznáte vůbec.

Pokud nejste v dosahu zmiňovaného DAB+ multiplexu, můžete stanici naladit prostřednictvím webových stránek, kde však zvukově nedosuje takové kvality jako pozemní distribucí.

Pokud nebudete mít dnes dostatek hudby let devadesátých, kterou hraje po celý den veřejnoprávní okruh Bayern 3, můžete si naladit právě dnes Kultradio.fm, a to konkrétně v době od 20:00 do 22:00. V tento den a v tomto čase hraje stanice pravidelně pouze hudbu let devadesátých, která potěší zejména milovníky taneční scény. Tematický blok není moderovaný, v jednadvacet hodin ho přeruší pouze několikaminutové zpravodajství. K hudbě let devadesátých se lidé v poslední době čím dál tím raději vrací. Svědčí o tom i několik festivalových akcí, jejichž tradice vznikla v loňském roce a pokračovat bude i letos

autor: lukpo
Spustit audio