Němci potvrdili v DVB-T2 příklon k Full HD rozlišení

22. duben 2016

Letos vstupuje do DVB-T2 ARD prozatím se svým hlavním kanálem, nicméně od jara 2017 to budou nejen její tematické klony, ale také jednotlivé zemské televize.

Ve Full HD kvalitě, tedy rozlišení 1080p50, bude vysílat po německé veřejnoprávní televizi ZDF v tamním DVB-T2 i její kolegyně ARD. Instituce to oznámila ve středu při příležitosti potvrzení spuštění programu Das Erste HD v tomto distribučním kanálu. S vysíláním ve Full HD počítají i komerční televize. Němci přitom původně ve většině případů používali u vysokého rozlišení kvalitu 720p. ARD chce zprostředkovat ve Full HD svým divákům všechny významné sportovní události. Obě instituce budou vysílat v DVB-T2 nekódovaně.

„Zavedení DVB-T2 znamená pro naše diváky výrazně vyšší obrazovou kvalitu obrazu a vyšší počet programů, takže pozemní digitální distribuce bude hrát do budoucna nadále významnou roli,“ uvedl Ulrich Liebenow, generální ředitel MDR a předseda výrobní a technologické komise ARD a ZDF. Letos vstupuje do DVB-T2 ARD prozatím se svým hlavním kanálem, nicméně od jara 2017 to budou nejen její tematické klony, ale také jednotlivé zemské televize. Pokrývání signálem DVB-T2 má ze strany této instituce skončit do poloviny roku 2019.

autor: lukpo
Spustit audio