Německé Klassik Radio vrátí patnáct VKV frekvencí, budoucností je pro něj DAB+

20. říjen 2017

Další novinkou tematické rozhlasové stanice je chystaná placená streamingová služba s databází čtyřiceti milionů skladeb.

Německá privátní rozhlasová stanice Klassik Radio odebere ze své sítě patnáct VKV kmitočtů a do budoucna bude považovat za hlavní kanál pro svou terestrickou distribuci technologii DAB+. V placeném rozhovoru pro Frankfurter Allgemeine Zeitung, ze kterého citoval web Satellifax.de, to uvedl ředitel okruhu Ulrich Kubak. „U VKV frekvencí, které jsme již vrátili, přešli naši posluchači na DAB+. V těchto oblastech jsme neztratili žádné publikum,“ uvedl Kubak.

Klassik Radio využívá pro svou digitální distribuci celoplošný rozhlasový multiplex společnosti Media Broadcast, v níž je šířeno například vedle stanic Schwarzwaldradio, Schlagerparadies, sunshine live nebo Energy. Díky přeshraničnímu zásahu některých vysílačů je tak tematický program dostupný také na omezeném území Čech prostřednictvím kanálu 5C. Klassik Radio ušetří za VKV distribuci odhadem jeden milion eur ročně, které plánuje mimo jiné investovat do nové streamingové služby, jejíž start je plánován na listopad. Za poplatek 5,99 euro/měsíc budou mít její předplatitelé přístup k čtyřiceti milionům skladeb.

autor: lukpo
Spustit audio