Německé Radio Brocken spustilo v DAB+ své regionální verze

24. březen 2017

První stanicí, která v digitální síti S-Anhalt přišla s regionálním odpojováním, bylo radio SAW. K dispozici dává kromě hlavního programu verze Halle, Harz a Magdeburg.

Digitální rozhlasové vysílání DAB+ může být také dobrou volbou pro stanice, které chtějí nabízet za minimální náklady svůj program v regionálních verzích. K tomuto kroku se rozhodlo i německé Radio Brocken, jehož signál bývá zachytitelný při zlepšených podmínkách i na části území Čech. V rozhlasovém multiplexu S-Anhalt (Sachsen-Anhalt) byly spuštěny jeho verze pro města Dessau, Magdeburg a Halle.

Radio Brocken operuje se svým hlavním programem a regionálními odpojováky na kanálech 11C a 12C. V úvahu připadá pochopitelně zachycení prvního z nich. Na kanálu 12C funguje veřejnoprávní multiplex Českého rozhlasu z pražského Žižkova o výkonu 20 kW. První stanicí, která v digitální síti S-Anhalt přišla s regionálním odpojováním, bylo radio SAW. K dispozici dává kromě hlavního programu verze Halle, Harz a Magdeburg. V tomto multiplexu jsou dále šířeny také stanice Rockland, 89.0 RTL, 1A Deutsche Hits a 89.0 RTL In The Mix.

autor: lukpo
Spustit audio