Německo se definitivně vydalo cestou výstavby druhého celoplošného DAB+ multiplexu

14. listopad 2017

„Vítáme rozhodnutí nutné pro rychlý vývoj digitálního rozhlasu v Německu,“ uvedli generální ředitelé Antenne Deutschland Willi Schreiner a Wolfgang Breuer.

Telekomunikační operátor Media Broadcast a společnost Absolut Digital pokračují pod hlavičkou společného projektu Antenne Deutschland na přípravách týkajících se spuštění druhého celoplošného rozhlasového multiplexu. Konsorcium firem dnes získalo definitivní souhlas mediálních institucí pod hlavičkou GVK. Ty potvrdily stejné rozhodnutí, které již padlo 6. června. Druhý DAB+ multiplex má nyní podporu napříč celým trhem.

Operátor Media Broadcast prozradil, že nová síť by měla fungovat zpočátku až na pěti kanálech, přičemž po provedení veškerých nutných kroků by došlo k jejímu přesunu na kanál 5A, tedy samotný začátek III. pásma, kde digitální rozhlas funguje. Programový plán představí Antenne Deutschland po nutné koordinaci všech lokalit, kterých by mělo být 71 v době spuštění. Cílem je vytvořit pestrou nabídku s až šestnácti stanicemi, která uspokojí poptávku po pestrosti jednotlivých programů. Partnerství s jednotlivými subjekty na trhu se Antenne Deutschland vyhýbat nebude.

autor: lukpo
Spustit audio