Německý lokální DAB+ multiplex Bretzenheim s lepším pokrytím

23. duben 2018

Doposud byl vysílač umístěný na kostele v Bretzenheimu, nově byl přesunut do výhodnější lokality. Digitální síť se chystá přejít na ostrý provoz.

Německý lokální DAB+ multiplex Bretzenheim, který je možné naladit v části spolkové země Porýní-Falc, přešel na jinou vysílací kótu, jeho zásah signálem je tak větší. Nově je tato digitální síť šířena z lokality Bad Kreuznach/Kuhberg (Kraví hora) s výkonem 200 Wattů ve vertikální polarizaci. Upozornil na to portál Satellifax.de, který zároveň zmínil, že kromě většího pokrytí je nyní zajištěn i lepší příjem uvnitř budov (indoor). Vysílač byl doposud na kostele Bretzenheim.

Součástí lokálního multiplexu jsou pouze dvě rozhlasová stanice, a to Studio Nahe a DAB+ Bretzenheim. Síť je v provozu od 5. srpna loňského roku. V multiplexu je k dispozici také několik promo smyček, jejichž cílem je otestovat různé úrovně ochranného intervalu. V blízké budoucnosti by měla tato síť přejít do ostrého provozu, a to po souhlasu tamního mediálního regulátora LMK. Kromě multiplexu Bretzenheim je možné ve spolkové zemi Porýní-Falc naladit také rozhlasové sítě DR Deutschland (kanál 5C) a SWR Rheinhalt-Pfaltz.

autor: lukpo
Spustit audio