Německý rozhlas MDR promění některé svoje okruhy, změny nastanou už v pondělí

29. duben 2016

„Součástí naší vize je předpoklad, že uživatelé chtějí kombinovat obsah kdekoliv a kdykoliv,“ uvádí veřejnoprávní médium.

Německý veřejnoprávní rozhlas MDR určený pro spolkové země Sasko, Sasko-Anhaltsko a Duryňsko promění od pondělka 2. května vysílání stanic MDR Info a MDR Figaro. Z první zmiňované stanice se stane MDR Aktuell, z druhé pak MDR Kultur. Obě stanice jsou bez problémů dostupné i na části území Čech, a to díky přeshraničnímu zásah vysílačů digitálního rozhlasu DAB+. Chystanými změnami chce MDR zdůraznit, že zpravodajství a kultura pro ni hrají velmi významnou roli.

„Součástí naší vize je předpoklad, že uživatelé chtějí kombinovat obsah kdekoliv a kdykoliv, takže dostupnost těchto značek musí být na všech platformách. Stejná značka musí být dostupná ať už na mobilním telefonu, v počítači, v rádiu, případně v televizi,“ uvedl marketingový manažer MDR Michael Gentsch. K názvu MDR Aktuell se veřejnoprávní instituce přiklonila proto, že chce být vnímána jako jednička v oblasti poskytování aktuálního zpravodajství. Ke změně dojde v případě této stanice úderem šesté hodiny ranní.

Cílem MDR Kultur, která taktéž odstartuje v pondělí úderem šesté hodiny ranní, bude snaha rozvíjet kvalitní obsah a publicistiku na všech platformách. „Naši diváci a posluchači vědí, že od nás mohou očekávat určitou úroveň. Pokud sjednotíme kulturní aktivity v rámci rozhlasu, televize a internetu, bude jednoduší pro diváky, aby je našli. Již od března jsou veškeré kulturní aktivity MDR zahrnuty pod portál www.mdr-kultur.de, a to včetně live streamingu a webové nabídky,“ konstatoval šéf kulturní sekce MDR Reinhard Bärenz.

autor: lukpo
Spustit audio