Německý veřejnoprávní rozhlas využil pro prezentaci DAB rádia i veletrh CeBIT

25. duben 2017

Rozhlas NDR si kladl za cíl představit především nejnovější trendy v oblasti digitálního rádia. Informace byly také proloženy diskusemi s odborníky, které se DAB+ rozhlasu týkaly.

Technologický veletrh CeBIT, který se konal přesně před měsícem v Hannoveru, se stal další příležitosti pro německý veřejnoprávní rozhlas ARD, jak prezentovat pozemní digitální rádio DAB+. Vzhledem k umístění veletrhu se pochopitelně o informace z tohoto sektoru postaral severoněmecký rozhlas NDR. Návštěvníci veletrhu se mohly zeptat na doplňkové služby včetně slideshow nebo dopravního servisu TPEG. Vše bylo doprovázeno praktickými ukázkami.

Rozhlas NDR si kladl za cíl představit především nejnovější trendy v oblasti digitálního rádia. Informace byly také proloženy diskusemi s odborníky, které se DAB+ rozhlasu týkaly. Návštěvníci mohli získat praktické informace o příjmu digitálního rádia ve svém okolí, případně již zmiňovaných dopravních informacích TPEG. NDR se pochopitelně technologii dlouhodobě věnuje také na svém webu. Vysílatel nedávno oznámil připravované spuštění čtyř nových DAB vysílačů. Informace o tom, jak nejen slyšet, ale také vidět tuto technologii, mohou najít zájemci tady.

autor: lukpo
Spustit audio