Nizozemský multiplex DAB+ obohatil řadu stanic o slideshow

26. květen 2017

Funkci Slideshow používá u všech svých stanic, které jsou aktuálně v provozu, i Český rozhlas. Jeho multiplex funguje prozatím pouze z pražského vysílače Žižkov.

Slideshow, tedy doplňkový servis formou obrazových informací, je důležitou součástí a jednou z výhod digitálního rozhlasového vysílání. Dobře vědom si je toho i provozovatel celoplošného nizozemského multiplexu DAB+, který tuto funkci doplnil u řady z nich. Na novinku upozornil web Totaal TV. Slideshow nově nabízejí stanice 100&NL, SLAM!, Qmusic, Qmusic Nonstop a Radio Maria.

Funkci Slideshow používá u všech svých stanic, které jsou aktuálně v provozu, i Český rozhlas. Doplňkový servis obsahuje většinou fotky moderátorů, případně obrázky ze studia a pochopitelně i loga samotných stanic. Tato služba je dostupná v rámci multiplexu veřejnoprávního média šířeného z vysílače Praha – Žižkov na kanálu 12C. Nutností je, aby měl posluchač DAB+ přijímač s barevným displejem. Slideshow mají u svých digitálních sítí nasazenou i operátoři RTI cz a Teleko.

autor: lukpo
Spustit audio