Nový lokální DAB+ multiplex ve Wroclawi funguje už ze všech tří vysílačů

23. únor 2018

V rámci digitální sítě bude nyní probíhat měření, které zjistí, jak jsou na tom s pokrytím jednotlivé vysílače a jaký je jejich překryv.

Operátor nového digitálního rozhlasového multiplexu LokalDAB v polské Wroclawi už uvedl do provozu všechny tři plánované vysílače. Informoval o tom web RadioPolska. Všechny tři vysílače se nachází právě ve Wroclawi – dva na telekomunikačních věžích, třetí na jedné z budov v centru města. Zprovozněné lokality vytváří na kanálu 11A společnou jednofrekvenční síť (SFN), vyzářený výkon je 2,5 kW.

Mirosław Ostrowski z Radia Wroclaw portálu RadioPolska řekl, že v rámci DAB+ multiplexu bude nyní probíhat měření, které zjistí, jak jsou na tom s pokrytím jednotlivé vysílače a jaký je jejich překryv. Operátor multiplexu k tomu využije technologie GPS. Provozovatelem digitální sítě je kromě Radia Wroclaw také tamní technologická univerzita a Ústav komunikace ve Wroclawi. Co se týká programové nabídky, součástí multiplexu jsou stanice Radio Wrocław, Radio Wrocław Kultura, Radio RAM, Akademickie Radio Luz a Radio Rodzina.

autor: lukpo
Spustit audio