Nový vysílač DABMEDIA nedaleko italského Vipitena v provozu

24. leden 2017

V současné době jsou v rozhlasovém multiplexu šířeny například stanice Radio 2000, Radio Ghardeina, Radio Edelweiss, Radio Grüne Welle nebo Radio Sacra Familia.

V oblasti Passeiertal (Val Passiria) nedaleko města Vipiteno v Jižním Tyrolsku (Alto Adige) byl uveden do provozu nový digitální rozhlasový vysílač sítě DABMEDIA. DAB+ multiplex funguje s výkonem 400 Wattů ve vertikální polarizaci na kanálu 10C a pokrývá mimo jiné část silničního tahu SS44. V současné době je do provozu uvedeno devět vysílačů této digitální rozhlasové sítě. Nejsilnější se nachází na známé kótě Plose s výkonem 1,6 kW.

V současné době jsou v rozhlasovém multiplexu DABMEDIA šířeny tyto stanice: Radio 2000, Radio Ghardeina, Radio Edelweiss, Radio Grüne Welle, Radio Sacra Familia, Radio Tirol, Südtirol 1, Radio Vinschgau, ERF Südtirol, StadtRadio Meran, Radio Maria Südtirol, Radio Holiday a Die Antenne. Všechny programy jsou šířeny s jednotným datovým tokem 80 kbps a kódováním DAB+. Pro poslech všech stanic je tak nutný novější digitální rozhlasový přijímač. Stěžejními multiplexy pro tuto oblast jsou sítě RAS 1-DAB a RAS 2-DAB.

autor: lukpo
Spustit audio