O druhý německý celoplošný DAB+ multiplex se zajímá Rock Antenne

20. únor 2017

Rock Antenne je v současné době šířena v celobavorském multiplexu „Bayern“ na kanálu 10D. Vstup do celoplošného vysílání by pochopitelně znamenal výrazné zlepšení pokrytí.

Letošní rok bude v Německu na poli DAB+ rádia ve znamení startu druhého celoplošného multiplexu, jehož spuštění je plánováno na konec druhého, případně průběh třetího kvartálu. Podle webu Radio Woche je jedním ze zájemců o případnou volnou kapacitu i komerční stanice Rock Antenne – tematický klon Antenne Bayern. Zdali skutečně vstup do multiplexu proběhne, ukážou až následující měsíce. S krokem by musel souhlasit i operátor této sítě.

Rock Antenne je v současné době šířena v celobavorském multiplexu „Bayern“ na kanálu 10D. Vstup do celoplošného vysílání by pochopitelně znamenal výrazně zlepšení pokrytí i na území Čech. Stanici by nově šířily například i vysílače v sousedním Sasku. Po zahájení celoplošného distribuce by bez pochyby došlo k ukončení šíření na kanálu 10D. Dalším programem, který se zajímá o volnou kapacitu v chystaném druhém celoplošném DAB+ multiplexu, je domradio provozované Arcibiskupstvím v Kolíně nad Rýnem.

autor: lukpo
Spustit audio