Odstartuje nová anglická stanice Glow Radio, k dispozici bude i díky DAB

26. červenec 2016

Stanice bude primárně určena pro posluchače ve věku od 15 do 35 let a nabídne mix aktuálních hitů s hudbou let devadesátých, a to primárně taneční.

V anglickém městě Glouscester odstartuje 1. srpna nová rozhlasová stanice Glow Radio. Zájemcům bude k dispozici prostřednictvím pozemní digitální distribuce DAB+, ostatní ji pak budou moci ladit na internetu, a to na adrese: http://www.glowradio.co.uk/. Jak upozornil britský web Standard, půjde o vůbec první regionální rozhlasovou stanici, která bude dostupná prostřednictvím technologie DAB, jakožto i prostřednictvím mobilních aplikací a on-line distribuce.

Stanice bude primárně určena pro posluchače ve věku od 15 do 35 let a nabídne mix aktuálních hitů s hudbou let devadesátých, a to primárně taneční. Nové rádio bude fungovat v režimu 24/7, tedy 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Díky regionálnímu zásahu chce být k dispozici i lokálním inzerentům. „Je to vzrušující chvíle. Nemůžeme se dočkat toho, až začneme v regionu vysílat a nabídneme prostor s tolika potřebnými službami,“ konstatoval Tom Ellis, ředitel Glow Radia.

autor: lukpo
Spustit audio