Oldies stanice Jamesdean.fm opouští DAB+ multiplex operátora RTI cz

15. září 2017

Tematický stream svázaný s pražským klubem James Dean už letos digitální vysílání jednou opustil, po měsíci se ale do něho vrátil. Nyní má být tento krok definitivní.

Digitální stream Jamesdean.fm věnovaný výhradně americkým hitům padesátých a šedesátých let opouští terestrickou distribuci. Pátek 15. září je bohužel posledním dnem, kdy je možné si tento program naladit prostřednictvím rozhlasového multiplexu západočeské společnosti RTI cz. Ukončení vysílání v DAB+ oznámil provozovatel sítě na Facebooku a pro web Digitální rádio ho potvrdila i Kristina Nesvadbová, jednatelka James Dean Co.

Stanice Jamesdean.fm se objevila poprvé v rámci DAB+ multiplexu operátora RTI cz koncem února loňského roku a po půl roce prodloužila distribuční smlouvu. V únoru 2017 ale došlo k přerušení vysílání v digitální síti západočeské firmy, ovšem po měsíci došlo k opětovnému návratu. Prakticky přesně po šesti měsících dochází znovu k přerušení vysílání a stávající stav naznačuje, že bude definitivní. „Stanice“ by měla zůstat pouze na internetu. Jamesdean.fm vysílal díky DAB+ v Plzni, v Praze, Českých Budějovicích a Karlových Varech. Zde a v hlavním městě však operátor využívá pro šíření pouze L-band.

autor: lukpo
Spustit audio