Operátor Digris expandoval do regionu Východní Švýcarsko

7. listopad 2017

Kilowattový vysílač Vilters/Maienberg by měl do budoucna fungovat ve společné jednofrekvenční síti s lokalitou Chur/Känzeli.

Telekomunikační operátor Digris zprovoznil první DAB+ multiplex v regionu Východní Švýcarsko (Ostschweiz). Rozhlasovou síť je možné zachytit z vysílače Vilters/Maienberg. Co se týká technických parametrů, použit je kanál 8B s výkonem 1 kW v horizontální polarizaci. Multiplex je prozatím ve zkušebním režimu, takže neobsahuje žádné stanice. Do budoucna tu lze očekávat například okruhy Open Broadcast, Spoon Radio, Radio X nebo LoRa.

Podle webu ukwtv.de by měl vysílač Vilters/Maienberg fungovat ve společné jednofrekvenční síti (SFN) s lokalitou Chur/Känzeli. Její uvedení do provozu je v plánu, technické parametry mají být shodné. Multiplex operátor Digris je jedinou lokální síti v oblasti Ostschweiz, která je v tuto chvíli v provozu. Portál ukwtv.de se ještě zmiňuje o balíku Glarissimo, ovšem neuvádí u něj bližší podrobnosti. DAB+ multiplex je v režimu „dočasně“, není tedy v provozu trvale. Vysílač Mollis-Mullern/Naturfreundehaus Fronalp měl výkon pouhých třicet Wattů.

autor: lukpo
Spustit audio