Operátor EmiTel přidal do pozemního digitálního vysílání v Polsku další rádia

19. únor 2018

Pro využívání doplňkových služeb fungujících na bázi hybridního vysílání je nutné mít televizor, případně set-top box s podporou standardu HbbTV, který je připojený k internetu.

Polský telekomunikační operátor EmiTel začal šířit prostřednictvím svého HbbTV portálu, který je dostupný prostřednictvím tamního terestrického DVB-T multiplexu další rozhlasového okruhy. Jedná se mimo jiné o stanice Radio Opole, Radio Opole 2, Radio Gdaňsk, Radio Wroclaw, Radio Wroclaw Kultura, Radio RAM, Radio Szczecin a Radio Extra Szczecin. Celkem přibylo v nabídce jedenáct nových programů a celkem je jich k dispozici již sedmadvacet.

Pro využívání doplňkových služeb fungujících na bázi hybridního vysílání je nutné mít televizor, případně set-top box s podporou standardu HbbTV, který je připojený k internetu. Zároveň je nutné, aby byl zájemce v dosahu DVB-T multiplexu 8. Ten svým signálem zasahuje i omezené území České republiky, například severní a část středních Čech, případně Moravskoslezský kraj. Multiplex 8 funguje stejně jako DAB+ rozhlas ve III. pásmu, divák tedy musí mít na střeše odpovídající anténu. Terestrická televize v České republice funguje pouze v pásmu UHF (kanál 21 a výš).

autor: lukpo
Spustit audio