Operátor Media Broadcast přidá v Německu pět nových DAB+ vysílačů

8. květen 2017

Pokrytí signálem se dostane na hodnotu 96 % v oblasti mobilního příjmu a více než 82 % populace může přijímat tuto síť bezproblémově uvnitř budov.

Pět nových vysílačů, které doplní pokrytí celoplošného DAB+ multiplexu na kanálu 5C, přidá v následujících týdnech do své sítě telekomunikační firma Media Broadcast. K nejvýraznějšímu zlepšení pokrytí dojde ve spolkové zemi Braniborsko, kde bude mít nový vysílač Templin výkon 10 kW. S polovičním výkonem může počítat Bad Margentheim v Bádensku-Württenbersku. Parametry dalších třech vysílačů jsou k dispozici v této tabulce.

Po spuštění nových vysílačů se pokrytí signálem prvního celoplošného DAB+ multiplexu dostane na hodnotu 96 % v oblasti mobilního příjmu a více než 82 % populace může přijímat tuto síť bezproblémově uvnitř budov (in house příjem na teleskopickou anténu). Kvalitní pokrytí digitální sítí Media Broadcast ocení zejména motoristé při cestách po celém Německu. Operátor uvedl, že má v plánu uvést do provozu i další DAB+ vysílače, které budou šířit signál na kanálu 5C. Součástí multiplexu jsou například stanice sunshine live, Schwarzwaldradio, Energy nebo Radio BOB!

autor: lukpo
Spustit audio