Operátor Media Broadcast spouští stý vysílač digitálního rádia a přidává další

29. září 2016

Do konce letošního roku bude v provozu již 110 vysílačů zmíněné digitální sítě a pokrytí in-house, tedy uvnitř budov, bude zajištěno na 82 % populace.

O čtyři nové DAB vysílače se od zítřka rozšíří celoplošná síť německého digitálního rádia DAB+, jejímž operátorem je společnost Media Broadcast. Multiplex fungující na kanálu 5C přidá do seznamu stanovišť Kreuzberg v Bavorsku, Bledenkopf v Hesensku, Booßen v Braniborsku a Aachen v Severním Porýní – Vestfálsku. Kreuzberg se zároveň stane v pořadí stým vysílačem, který šíří v rámci celoplošného DAB multiplexu tuto technologii.

Do konce letošního roku bude v provozu již 110 vysílačů zmíněné digitální sítě a pokrytí in-house, tedy uvnitř budov, bude zajištěno na 82 % populace. Do konce roku bude zajištěno také 95% pokrytí mobilního příjmu. Dálnice budou dokonce pokryty z 97 %. Operátor tak dokonce předčil požadavky, které stanovila Německá spolková agentura. Mezi další cíle Media Broadcast v oblasti digitálního rádia patří nyní pokrytí regionu Rhön a dálnice A7 v úseku Fulda-Würzburg. V současné době je pro příjem DAB+ vybaveno v Německu 14 % domácností.

autor: lukpo
Spustit audio