Operátor RTI cz vzdělává žáky v oblasti digitálního rádia

23. březen 2018

„Věřím, že tento projekt obohatí osnovy každé školy a přispěje k navýšení mediální gramotnosti naší mládeže,“ dodal provozní ředitel RTI cz Roman Kropáček.

Zvýšit povědomí o digitálním rozhlasovém vysílání DAB+ mezi žáky chce západočeský operátor RTI cz, který je sám provozovatelem jedné z těch sítí. V rámci podpory mediální gramotnosti v České republice připravil projekt „Digitální rozhlas do škol“. Formou přednášek, prezentací a poslechem samotné platformy chce přiblížit digitální rozhlas studentům na učilištích, středních a vysokých školách technického typu.

Další přednáška o digitálním rozhlasovém vysílání se koná v pondělí 26. března na Střední průmyslové škole elektrotechnické v Praze (Ječná ulice). Okolo 130 studentů třetího ročníku bude seznámeno s touto nejnovější rozhlasovou platformou. Studenti získají informace o aktuálním stavu vysílání u nás i ve světě, rozhlasových přijímačích, historii, ale hlavně se seznámí s digitálním rozhlasem po technické stránce. Na přednáškách jsou k dispozici DAB+ přijímače a nebude chybět ani diskuse. V rámci tohoto projektu proběhlo již několik přednášek v Plzni a Hradci Králové. „Věřím, že tento projekt obohatí osnovy každé školy a přispěje k navýšení mediální gramotnosti naší mládeže,“ dodal provozní ředitel RTI cz Roman Kropáček.

autor: lukpo
Spustit audio