Operátor Teleko naplánoval pro následující dny několik odstávek DAB+ vysílačů

21. květen 2018

Firma informovala, že délka výpadku by měla být vždy 60 minut. Jedná se o klasické servisní přestávky, které na svých vysílačích plánují i další telekomunikační společnosti.

Příbramská společnost Teleko, která je v České republice jedním ze tří operátorů provozujících digitální vysílače DAB+, naplánovala v následujících dnech sérii několika údržbových přestávek. Portál Digitální rádio o této skutečnosti informoval Pavel Machuta ze zmíněné firmy. Dnes v době od 10 do 14 hodin bude odstaven vysílač Trutnov – Černá hora, kanál 5D; zítra od 14 do 18 hodin kanál LP z Lysé hory a ve středu Brno – Barvičova, kanál LE, v čase 10 až 14 hodin.

Operátor informoval, že délka výpadku by měla být vždy 60 minut. Jedná se o klasické servisní odstávky, které na svých vysílačích plánují i další telekomunikační firmy. Teleko je ve svém DAB+ multiplexu šíří zejména stanice Českého rozhlasu, dalšími jeho klienty jsou DAB Plus TOP40, Rádio Proglas, Samson Digital, SeeJay Radio a Pigy Radio. Příbramská firma byla v roce 2011 prvním tuzemským operátorem, který začal na území České republiky provozovat digitální rozhlasové vysílání, nejprve v takzvaném L-bandu, později i ve III. pásmu.

autor: lukpo
Spustit audio