Oslavy 95 let rozhlasového vysílání u nás doprovodí velký Den s digitálním rádiem

14. květen 2018

Součástí akce bude i výstava DAB+ přijímačů, které si budou moci zároveň zájemci koupit v reprezentační prodejně Českého rozhlasu na Vinohradské třídě.

Velkou propagaci digitálního rozhlasového vysílání DAB+ chystá Český rozhlas na sobotu 19. května. Akce bude součástí oslav 95 let od startu rozhlasového vysílání v Československu (viz speciální web) a uskuteční se tradičně v prostorách Galerie Vinohradská 12. Na místě budou experti, kteří problematiku přiblíží nejen laikům. Akce se zúčastní editor Digitálního rádia Lukáš Polák, Roman Kropáček ze společnosti RTI cz i Lukáš Štěpánek z TechniSatu.

Akce bude probíhat od deváté do osmnácté hodiny, ve stejnou dobu se budou moci návštěvníci přijít podívat také na výstavu DAB+ rádií. Kromě TechniSatu budou zastoupeny i značky Pure, Noxon, Imperial, Dension, Zenec nebo LG. Český rozhlas v současné době provozuje svůj DAB+ multiplex ve spolupráci s Českými Radiokomunikacemi v Praze, Plzni, Brně a Ostravě, strategie schválena vládou mu však umožňuje vysílání rozšířit také na dálnice. Po západočeské D5 by se tak v dohledné době měli dočkat signálu i řidiči nacházející se na D1 a v jejím širokém okolí.

autor: lukpo
Spustit audio