Počet autorizovaných prodejců DAB autorádií v Británii s významným milníkem

27. květen 2016

Projekt Digital Radio Installer Tick Mark byl představen v červnu 2014, příští měsíc tedy oslaví dva roky svého fungování.

Počet firem, které získaly ve Velké Británii označení „Digital Radio Tick Mark“, mají tedy oficiální certifikaci pro to, aby mohly instalovat DAB rádia do automobilů a zajišťovat jejich servis, dosáhl první tisícovky. Informaci, která zazněla v rámci konference World DAB Drive to Digital v Bruselu, přinesl server RadioToday. Certifikace prodejců spočítává v dokončení oficiálního školení, akreditace, ověření jejich schopností a následném servisu DAB rádií a doplňkového hardwaru (DAB adaptérů a podobně).

Projekt Digital Radio Installer Tick Mark byl představen v červnu 2014, takže příští měsíc to budou přesně dva roky od jeho startu. A které subjekty jsou mezi certifikovanými firmami, které mohou instalace provádět? Jsou to konkrétně montéři z řetězce Halfords, nezávislí obchodnícia dealeři Vauxhall i automobilky Volkswagen. Počet firem, které získají nálepku autorizovaných servisů, se bude pochopitelně po potřebných zaškoleních nadále zvyšovat. Řetězec Halfords chce tuto možnost nabídnout ve všech svých provozovnách.

autor: lukpo
Spustit audio