Pokrytí dálnic DAB+ signálem jedním z plánů italského rozhlasu Rai pro rok 2018

31. říjen 2017

Digitální vysílání chápe italský veřejnoprávní rozhlas jako komunikační nástroj, prostřednictvím kterého je možné oslovovat nové cílové skupiny.

Italský veřejnoprávní rozhlas Rai plánuje také v příštím roce investovat do výstavby digitální sítě DAB+. Vysílatel představil médiím zamýšlené změny začátkem října. Jednou z priorit je zlepšení pokrytí na hlavních dálničních tazích. Rai postupuje zcela logicky a chce zajistit kvalitní signál pro řidiče, kteří s rozhlasovým vysíláním tráví nejvíce času. Součástí programové nabídky mají být také informace z dopravy a počasí.

Digitální vysílání chápe italský veřejnoprávní rozhlas Rai jako komunikační nástroj, prostřednictvím kterého je možné oslovovat nové cílové skupiny. Do konce příštího roku by chtěl Rai pokrýt 70 % území. Rai Radio 1 se má orientovat výhradně na zpravodajství, Radio 2 na zábavné formáty a Radio 3 bude naopak kulturním okruhem. Cílem strategie italského veřejnoprávního média je být nablízku posluchačům na všech platformách – internet, pozemní televize (DTT), DAB+ rozhlas i klasické VKV pásmo.

autor: lukpo
Spustit audio