Polské Radio Plus Lublin zahájilo nekódovanou distribuci na satelitu Astra 3B

16. březen 2018

Multiplex Grupa Radiowa Time obsahuje i další polské rozhlasová stanice a je zajímavým zatraktivněním programové nabídky, která jinak cílí zejména na Českou republiku, Slovensko a země Beneluxu.

Další regionální verze polské celoplošné stanice Radio Plus se objevila v uplynulých hodinách na satelitu Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně. Ze stejné družice funguje i největší tuzemská platforma Skylink. Radio Plus Lublin je dostupné stejně jako ostatní verze této rozhlasové stanice v rámci multiplexu Grupa Radiowa Time. Jedná se o pátou verzi Radia Plus v tomto balíku kanálů, k dispozici jsou zde již mutace Szczecin, Koszalin, Podhale a celoplošná.

Multiplex Grupa Radiowa Time obsahuje i další polské rozhlasová stanice a je zajímavým zatraktivněním programové nabídky, která jinak cílí zejména na Českou republiku, Slovensko a země Beneluxu. Najdeme zde dále programy Radio WaWa, Radio Eska, Radio Vox FM a Radio Rodzina. Nejvíce regionálních verzí nabízí na satelitu Astra 3B Radio Eska – jsou jich téměř čtyři desítky. Formát audio stopy je u všech stanic AAC, což by již pro dnešní přijímače neměl být problém. Stanice jsou vysílány se standardními parametry.

Parametry příjmu: Astra 3B (23,5 stupně východně), 11644/H, SR 5500, FEC 3/4, norma DVB-S2/8PSK, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio