Poslech digitálního rádia ve Švýcarsku se přiblížil k šedesáti procentům

3. říjen 2017

Za půl druhého roku vzrostl poslech digitálního rozhlasu o osm procentních bodů, počet kusů prodaných analogových rádií se naopak trvale snižoval.

Poslech digitálního rozhlasu DAB+ ve Švýcarsku se v polovině letošního roku přiblížil k téměř šedesáti procentům a dosáhl hodnoty 57 %. Na začátku letošního roku to bylo 54 %. Trend poslechu digitálního rádia v této alpské zemi je dlouhodobě rostoucí. Na konci června letošního roku bylo ve Švýcarsku evidováno 3,25 milionu DAB+ přijímačů. Poslechem výhradně digitálních stanic trávili obyvatelé v průměru 57 minut denně.

Za půl druhého roku vzrostl poslech digitálního rozhlasu o osm procentních bodů, počet kusů prodaných analogových rádií se naopak trvale snižoval. Do cifry 3,25 milionu jsou pochopitelně započteny i tunery v automobilech, který je aktuálně přes 750 tisíc. Meziročně se tato cifra prakticky zdvojnásobila. Bez příplatku, tedy v základní výbavě, je DAB+ tuner nabízen již ve dvou třetinách nově prodaných vozech. Vypínání analogového vysílání VKV ve Švýcarsku bude probíhat od roku 2020 a je naplánován na období čtyř let. Informační kampaň probíhá od 13. února 2017.

autor: lukpo
Spustit audio