Potvrzeno! O provozovateli druhé německé celoplošné DAB+ sítě bude jasno v červnu

17. květen 2017

Favorit soutěže, společnost Media Broadcast, dohodl partnerství s firmou Absolut Digital. Ta v uplynulých týdnech seznámila veřejnost s představou na kompletní obsazení multiplexu.

V úterý 16. května měla mediální komise regulátorů ZAK oznámit výherce výběrového řízení na provozovatele druhého celoplošného DAB+ multiplexu. Nakonec se tak ale nestalo a dojde k tomu 6. června. S odvoláním na několik zástupců mediálních orgánů o tom informoval web Satellifax.de.

Druhá celoplošná DAB+ síť nabídne prostor pro šestnáct národních a soukromých programů. Předpokládá se, že multiplex bude zachytitelný také v Čechách.

Výběrového řízení se v současné době účastní tři subjekty. Favorit soutěže, společnost Media Broadcast, dohodla v této oblasti partnerství s firmou Absolut Digital. Ta v uplynulých týdnech seznámila veřejnost s představou na kompletní obsazení multiplexu řadou tematických programů. Konsorcium favoritů doplňují společnosti Digital Audio Broadcasting Plattform DABP a Radi/o digital. Provozovatelem již fungujícího prvního celoplošného multiplexu, který je zachytitelný bez problémů i na našem území, je firma Media Broadcast.

autor: lukpo
Spustit audio