První lokální DAB+ multiplex v Německu skončil, experimentální fázi hodnotí pozitivně

4. květen 2018

„Plánujeme nepřetržitý provoz a diskutujeme s příslušnými orgány o dalších možných krocích,“ uvedl na dotaz portálu Satellifax.de provozovatel digitální sítě v Bretzenheimu.

V německém Bretzenheimu bylo ukončeno vysílání historicky prvního tamního lokálního DAB+ multiplexu, který využívala křesťanská stanice Studio Nahe, informoval o tom portál Satellifax.de. Provozovateli sítě vypršelo oprávnění pro zkušební fázi, a proto muselo být šíření signálu přerušeno. Digitální síť se do éteru vrátí pravděpodobně v příštím roce, a to již jako řádná a s lepším pokrytím a technickými parametry.

„Toto vysílání hodnotíme jako velmi úspěšné, zejména proto, kde byl náš vysílač umístěn,“ uvedl provozovatel multiplexu. Po přesunu na novou kótu, odkud by se mělo vysílat s definitivními parametry, se výrazně zlepšilo pokrytí signálem. „Plánujeme nepřetržitý provoz a diskutujeme s příslušnými orgány o dalších možných krocích, které však budou nějakou dobu trvat. Předpokládáme, že na podzim budeme schopni učinit další kroky,“ doplnil na dotaz portálu Satellifax.de správce digitální sítě v Bretzenheimu.

autor: lukpo
Spustit audio