Radio BeO vstoupilo do digitálního vysílání DAB+ ve Švýcarsku

27. březen 2017

Díky digitálnímu signálu mohou nyní zájemci tuto stanici naladit v regionech Thun, Spiez, Interlaken, Brienz, Bern, Fribourg, Biel, Solothurn, Burgdorf a dalších.

Komerční rozhlasová stanice Radio BeO (Radio Berner Oberland) je od poloviny února ve Švýcarsku dostupná díky digitálnímu rozhlasovému vysílání ve standardu DAB+. Okruh se stal součástí multiplexu SMC D03 BE-FR, v němž jsou šířeny i veřejnoprávní programy Couleur 3, Option Musique, Swiss Classic a Swiss Jazz, z velké většiny je však obsazen privátními rádii. Kompletní složení digitální sítě a technické parametry naleznete zde.

Díky digitálnímu signálu mohou nyní zájemci tuto stanici naladit v regionech Thun, Spiez, Interlaken, Brienz, Bern, Fribourg, Biel, Solothurn, Burgdorf, Murten, Neuchatel a Olten. Martin Muerner, ředitel rozhlasové stanice BeO, uvedl: „Jsme rádi, že se nám podařilo rozšířit v krátké době díky DAB+ signál do řady oblastí. Rád bych poděkoval všem, kteří se na tom aktivně podíleli.“ Pokrytí digitálním signálem bylo ze strany vysílatele v dané oblasti ověřeno s povzbuzujícím výsledkem, že se podařilo dosáhnout uspokojivého výsledku.

autor: lukpo
Spustit audio