Radio Bremen spustí ve svém DAB+ multiplexu stanici věnovanou debatám

31. leden 2017

V multiplexu Radio Bremen na kanálu 7B jsou v tuto chvíli šířeny stanice Bremen Eins, Nordwestradio, Cosmo, Bremen Vier, Bremen Next a KiRaKa.

Pod názvem Bremen 5 bude od února provozovat ve svém rozhlasovém DAB+ multiplexu Radio Bremen novou tematickou stanici věnovanou diskusním pořadům. Informuje o tom web Satellifax.de. Stanice má sloužit jako doplňkový program ke zpravodajské stanici NDR Info, kterou provozuje Norddeutscher Rundfunk. O tom, zdali se program objeví časem i na satelitu Astra a bylo by ho tudíž možné naladit i v ČR a na Slovensku, zpráva nehovoří.

V multiplexu Radio Bremen na kanálu 7B jsou v tuto chvíli šířeny stanice Bremen Eins, Nordwestradio, Cosmo (bývalý Funkhaus Europa), Bremen Vier, Bremen Next a KiRaKa. Kapacitu pro rozšiřování nabídky tedy veřejnoprávní vysílatel k dispozici má. O dostatku volné kapacity svědčí i fakt, že stanice jsou k dispozici prakticky ve všech případech s datovým tokem 128 kbps při použitém kódování DAB+/LC-AAC Stereo. Výjimku tvoří pouze Cosmo a KiRaKa se 112 kbps. Tento datový tok je více než dostatečný. Zbývající datová kapacita je vyhrazena programovým datům EPG a dopravnímu servisu TPEG.

autor: lukpo
Spustit audio