Radio Eins nově v DAB+ z bavorského vysílače Ochsenkopf

27. červenec 2017

„Nadešel čas. Radio Eins můžete přijímat nyní i digitálně. Svou oblíbenou stanici můžete nyní slyšet v celé oblasti Horní Franky,“ uvedl na webu provozovatel programu.

Nabídka digitálních rozhlasových stanic vysílaných v DAB+ multiplexu Oberfranken se opět rozšiřuje. Po stanicích Mainwelle a Plassenburg se tu nově objevilo i Radio Eins. Digitální rozhlasová síť je díky bavorskému vysílači Ochsenkopf zachytitelná i na omezeném území České republiky, zejména na západě Čech, severu a také Středočeském kraji. Zájemci si musí v těchto oblastech na svých DAB+ přijímačích naladit kanál 10B.

„Nadešel čas. Radio Eins můžete přijímat nyní i digitálně. Svou oblíbenou stanici můžete nyní slyšet v celé oblasti Horní Franky (část Bavorska, pozn. red.), a to jak na vašem autorádiu tak i domácím přijímači,“ uvedl provozovatel stanice na svých webových stránkách. Radio Eins je v multiplexu Oberfranken šířeno s datovým tokem 64 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. Kromě vysílače Ochsenkopf funguje tato digitální síť také v lokalitách Hof/Labyrinthberg, Coburg/Eckardtsberg a Bamberg/Geisberg.

autor: lukpo
Spustit audio