Radio Galaxy zamíří do regionálních DAB+ multiplexů v Mnichově a Augsburgu

6. říjen 2017

Regulátor tento krok zdůvodnil rozhodnutím, díky kterému stanice přišla o možnost šířit svůj signál na celobavorském kanálu 10D. Ten však již v tuto chvíli není v provozu.

Privátní rozhlasová stanice Radio Galaxy bude dostupná také prostřednictvím DAB+ multiplexů v Mnichově a Augsburgu. Aktuálně ji mohou zájemci naladit v regionálních sítích Oberfranken, Mittelfranken a Ingolstadt. Zásah tímto bavorským okruhem se tak zvýší. O plánovaném kroku rozhodl na svém posledním zasedání tamní regulátor BLM. Radio Galaxy už je v tuto chvíli díky digitálnímu signálu zachytitelné na omezeném území Čech.

Regulátor tento krok zdůvodnil rozhodnutím, díky kterému stanice přišla o možnost šířit svůj signál na celobavorském kanálu 10D. Ten však již v tuto chvíli není v provozu. Radio Galaxy bude dostupné nově v sítích Muenchen na kanálu 11C a Augsburg na kanálu 9C. Cílem tohoto kroku je zároveň také zachování poměru třinácti operátorů, kteří se na kombinované distribuci VKV a DAB signálu stanice podílejí. Regulátor uvedl, že k udělení oprávnění pro nové DAB+ vysílače přistoupil proto, aby vysílatel nepřišel o příjmy z reklamy a neztratil poslechovost.

autor: lukpo
Spustit audio