Rádio Junior Českého rozhlasu zvětšilo zásah terestrickým signálem

11. říjen 2016

Stanici určenou dětským posluchačům si mohou nově naladit i obyvatelé západních a jižních Čech - Karlovarsko, Plzeňsko a Českobudějovicko - a Prahy.

Rádio Junior, nejposlouchanější digitální stanice Českého rozhlasu, už je šířena vzduchem nejen v multiplexech ČRo DAB Praha a Teleko, ale také v digitální síti západočeské společnosti RTI cz. Operátor nabízí majitelům DAB přijímačů tuto stanici jako náhradu za Gama Rádio, které ukončilo se závěrem září své vysílání a nahradilo ho Rock Rádio skupiny Media Bohemia. V rámci DAB už však tato stanice šířena není.

Stanici určenou dětským posluchačům si mohou nově naladit i obyvatelé západních a jižních Čech (Karlovarsko, Plzeňsko a Českobudějovicko) a Prahy. Operátor pro šíření signálu používá nejen III. pásmo, ale také původní L-band. Přehled vysílačů firmy najdete na jejím webu. Rádio Junior je po Radiožurnálu, Plzní, Českých Budějovicích, Retru, Plusu a Wavu již sedmou stanicí Českého rozhlasu v multiplexu operátor RTI cz, takže úspěšná spolupráce obou subjektů pokračuje i nadále. Dětská stanice je k dispozici i v DVB-T multiplexu 1, na satelitu Astra 3B (Skylink), v kabelových sítích a také na internetu.

autor: lukpo
Spustit audio