Rádio Retro připraveno ke startu, do nabídky ho vrací také operátor Teleko

14. březen 2018

Český rozhlas doporučuje, je-li to možné, aby si majitelé digitálních rádií tento program naladili prostřednictvím multiplexu ČRo DAB+.

Od zítřka, tedy od čtvrtka 15. března, si budou moci zájemci opět naladit Rádio Retro, příležitostnou stanici Českého rozhlasu zaměřenou na archivní nahrávky. Potřebné úpravy v rámci svého DAB+ multiplexu učinil také operátor Teleko, který šíří například signál z vysílačů Milešovka nebo Černá hora. Programová pozice „ČRo – Rádio Retro“ je dostupná ze všech lokalit, kde příbramská firma působí.

Český rozhlas doporučuje, je-li to možné, aby si majitelé digitálních rádií tento program naladili prostřednictvím multiplexu ČRo DAB+. Dostupný je pro obyvatele Prahy, Plzně, Brna, Ostravy a širokého okolí těchto měst. Bezproblémový příjem je například zajištěn téměř na celém úseku dálnice D5. Rádio Retro bude možné od 15. března najít také na jeho webových stránkách, případně prostřednictvím portálu Play.cz. Zapomenout pochopitelně nesmíme ani na DAB+ multiplex operátora RTI cz a kabelovou síť společnosti UPC Česká republika.

autor: lukpo
Spustit audio