Radio Schwabmünchen má otevřenou cestu pro vstup do DAB+ v Bavorsku

16. březen 2018

Rozhlasový multiplex funguje v Augsburgu na kanálu 9C. V případě zlepšených troposférických podmínek je možné tuto síť zachytit s venkovní anténou i na omezeném území Čech.

Bavorská rozhlasová stanice Radio Schwabmünchen by mohla už brzo vstoupit do nabídky digitálního vysílání DAB+ v sousedním Bavorsku, konkrétně ve městě Augusburg. Radio Schwabmünchen už začátkem loňského roku upozorňovalo na skutečnost, že plánuje šířit signál digitální cestou, tehdy však bavorský regulátor ještě nevyhlásil žádné výběrové řízení na obsazení kapacity. To se nyní změnilo. Zájemci se mohou BLM hlásit do 12. dubna.

Rozhlasový multiplex funguje v Augsburgu na kanálu 9C. V případě zlepšených troposférických podmínek je možné tuto síť zachytit s venkovní anténou i na omezeném území Čech. Na podzim 2016 dokonce signál dolétl až do Prahy, což dokazuje následující zpráva. Signál multiplexu Augsburg je šířen z vysílače Hotelturm ve vertikální polarizaci výkonem 4 kW. Podle webu ukwtv.de by ještě v letošním roce mělo dojít k rozšíření digitální sítě do další oblasti, a to Hühnerberg. I tento vysílač by měl mít stejné parametry jako samotný Augsburg.

autor: lukpo
Spustit audio